Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

In memorian Rózsavölgyi

Rózsavölgyi a futófenoménA Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pénteki tájékoztatása szerint a január 27-én, életének 82. évében elhunyt atlétától egy nappal korábban sportbarátai, tisztelői is elbúcsúzhatnak a Puskás Ferenc Stadionban, az egykori Népstadion pályáján, amelynek salakján felejthetetlen világcsúcsokat futott. A gyászolókat arra kérik, hogy kegyeletüket a megemlékezés előtt, 10 és 11 óra között egy-egy szál virággal róják le.
    A hamvakat Tatán, az Almási úti temetőben február 16-án 15 órakor, katonai tiszteletadás keretében helyezik örök nyugalomra.
    Rózsavölgyi egyéniben elért rekordjai mellett húzó embere volt a világcsúcsokat sorozatban megdöntő 4x1500 méteres váltónak, a híres Mikes Ferenc, Tábori László, Rózsavölgyi, Iharos Sándor kvartettnek. Az 1956-os melbourne-i olimpián az előfutamban kiesett, ám Rómában (1960), 31 évesen az 1500 méter döntőjét követően felállhatott a dobogó harmadik fokára.
    Rózsavölgyi hétszer nyert magyar bajnokságot, tizenkétszer javított országos csúcsot, 36 alkalommal volt válogatott. Egy ideig az öttusa válogatott keret futóedzője volt.
    Rózsavölgyit a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Atlétikai Szövetség és a Budapesti Honvéd is a saját halottjának tekinti. (MTI)

0 Tovább

Chi futás az új trendi

Chi futás - az új trendi. A Chi futás a sérülésmentes futás tanítómestere. Fuss Te is sérülésmentesen és könnyedén. Chi futás a sérülés mentes futás

0 Tovább

Edzésterv kezdő futók számára

Azok számára ajánljuk ezt az futó edzéstervet, akik most szeretnék elkezdeni a futást. A kezdő futók gyakran teljes erővel elkezdenek futni addig amíg bír, ami gyakran a sport élvezetének elvesztéséhez vezet. A kezdők izmai és ízületei sincsenek hozzászokva a terheléshez, ezért fontos a fokozatosság a sérülés elkerüléséhez.

0 Tovább

Fürdőruhás Mikulás lányok és fiúk futottak Budapest utcáin

Fürdőruhás Mikulás KocogásHiányos öltözékben, alsóneműben, fürdőruhában Mikulás-sapkában futkároztak a Mikulás kocogás resztvevői a budapesti Nagy Mikulás Kocogáson. Képek: Fürdőruhás Mikulás Kocogás képek. A futáson részt vett Rékasi Károly a Barátok közt szereplője és Dombi a humorista. Ho-ho-ho-hó.

0 Tovább

Balaton Maraton és Balaton Félmaraton Siófok

Balaton Maraton futás és Balaton Félmaraton futóverseny SiófokonMaraton futás három részletben: harmadmaraton + hatodmaraton és vasárnap félmaraton futóverseny Siófokon. A maraton párban a maraton egyéni indulókkal azonos időpontokban futnak és az 1/6 maratont mindkét futó teljesíti, a többi távot egyenlően megosztva a két futó között.

0 Tovább

Maraton futás Budapesten

blogavatar

maratoni futóversenyek Budapesten, futás itthon és külföldön

Utolsó kommentek